Zemřel Jan Pargač

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koncem minulého týdne nás zastihla smutná zpráva, že ve středu 7.9. zemřel ve věku pouhých 58 let dlouholetý předseda výkonného výboru TJ Rožnov Jan Pargač. Tato osudová rána ho zastihla na dovolené v Chorvatsku, kam pravidelně každý rok s autokarovým zájezdem jezdil.
Starší příslušníci naše klubu ho známe jako předsedu TJ Rožnov, kam jsme jako oddíl sjezdového lyžování patřili. Projevoval se jako schopný organizátor dění v rožnovské tělovýchovné jednotě a to především provozu rožnovských tělovýchovných zařízení. Právě za jeho působení ve funkci předsedy TJ došlo k modernizaci většiny sportovišť díky jeho intenzivní snaze zajistit potřebné finance ze státního rozpočtu. Nedá se ani spočítat, kolik různých žádostí o dotaci předložil. A kromě toho zvládal i trenérskou práci. Na starosti měl svého času hokejisty a fotbalisty ve Frenštátě a také volejbalisty v Rožnově.
Honza ale nepůsobil pouze na městské úrovni. Byl hlavním spolutvůrcem koncepce plaveckých škol v ČR a člen řídícího výboru Asociace plaveckých škol. Kromě toho se jako zástupce České unie sportu podílel na zpracování Koncepce podpory sportu 2016-2025, která byla vydána usnesením Vlády ČR letos v červnu.
Honza Pargač bude všem chybět jako sportovec, organizátor akcí, sportovní činovník, ale především jako skvělý člověk. Čest jeho památce.

Jaroslav Trhlík

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Jaroslav Trhlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.